A Jedlik Ányos Matematikaverseny országos döntőjében

A Györffy István Katolikus Általános Iskola két 6. évfolyamos tanulója Kovács Balázs és Kun László Ákos kitartó munkájának eredményeként továbbjutott a Jedlik Ányos Matematikaverseny országos döntőjébe. Köszönjük iskolánk alapítványának az anyagi támogatást, mellyel segítették a nyíregyházi versenyen való részvételünket.
A felkészülés már októberben elkezdődött a Mérünk és számolunk című füzet 50 feladatának kidolgozásával. A regionális versenyen mindkét tanuló I. díjas lett, így bejutottak az országos döntőbe.

A Jedlik-verseny egyik érdekessége, hogy a diákok rímfaragó tehetségüket is megmutathatják. Kun László Ákos a versennyel kapcsolatos élményeit versbe foglalta, melyet az országos döntő megnyitó ünnepségén előadott.

Az országos megmérettetésre Nyíregyházán 2016. április 8-10. között került sor. A döntőben számításokhoz kapcsolódó igaz-hamis állítások, részletes kidolgozással megoldandó feladatok, helyesírási kérdések és kockacukorral kapcsolatos mérési feladatok szerepeltek. A reggel nyolc órától 13 óráig tartó, három fordulós kimerítő munka, az igen nehéz feladatok megoldása után igazi kikapcsolódást nyújtó délutáni programon vehettünk részt, a vadasparki séta után kísérleti bemutatóra került sor.
A vasárnapi díjkiosztó ünnepségen Dr. Mándy Tihamér, a zsűri elnöke nagy elégedettséggel szólt a résztvevők munkájáról.
Iskolánk tanulói eredményesen szerepeltek az országos döntőn.
Kun László Ákos III. díjban részesült, oklevelet és Jedlik portréval díszített érmet vehetett át.
Kovács Balázs V. díjasként oklevelet kapott.

Pardy Károlyné
matematikatanár