EDS nap

Az Európai Diáksport Nap a Györffy István Katolikus Iskolában, 2019-2020-as tanévben

A testi-lelki egészség minden ember vágya. Számtalan sportoló példája bizonyítja, hogy a mozgás, a sport segítségével az előnytelen külső is csinossá formálható, a csinos külső pedig kellemes közérzetet biztosít. A testileg-lelkileg egészséges gyermek a családját, környezetét, majd a munkahelyét befolyásolja, döntően alakítja. Napjainkban ezek az elvárások, melyeknek megfelelni igen nehéz.


Előnyös külsővel és kellemes közérzettel környezetünkre is jó hatást tehetünk. Fitté változni nem egyszerűen fogyókúra, vagy mozgásprogram, életforma. Sportnapunk erről szólt.
Lehetőséget kínáltunk sok-sok sportág kipróbálására, (2019 méter közös futás, floorball , kosárlabda, labdarúgás, tollaslabda, kapitánylabda, tartásjavító torna, zenés gimnasztika, tánc, kondi) sporteszközök és mozgásprogramok megismerésére, egészséggel kapcsolatos információk megszerzésére, egy mozgással eltöltött vidám nap élményére.


A szervező testnevelők által megjelölt időben és helyszínen bárki részt vehetett a  2019 méteres futáson ,a „Györffy Exatlonon” és a Labdapasszoló bajnokságon kortól, nemtől és nemzetiségtől függetlenül.

Karcag, 2019. szeptember 30.

                                                                               Kun László Attila

                                                                                                                 kapcsolattartó