Fecskeavató és Szüreti mulatság a Györffyben

 

Hagyományos őszi rendezvényünk a Fecskeavató és Szüreti mulatság, amely ebben a tanévben különleges, hiszen először avattunk fecskéket a Györffy István Katolikus Általános Iskolában.

2015. szeptember 18-án köszöntöttük első osztályosainkat, akik fogadalmat tettek, a „Szeretet, Tudás és Barátság” fája előtt. Ezt a kopjafát Kárpáti Jenő bácsi faragta ki 2007-ben, (ő városunk kiemelkedő pedagógusa volt).

Hagyomány iskolánkban, hogy a fogadalom szövegét a 8. osztályosok mondják el. Így történt ez most is, 57 elsős tett fogadalmat tanulótársaik, szüleik, iskolánk nyugdíjas igazgatója, Pánti Ildikó és iskolánk lelki vezetője Gulyás Zsolt plébános úr előtt.

Ezt madárijesztős felvonulás, szüreti dalok közös éneklése követte. Néptáncbemutatót tartottak a volt „györffys” diákok, majd táncházra hívták a jelenlévőket, ahol százan ropták a táncot.

A délután sikeréhez hozzájárult kollégáim és a szülők támogató segítsége, a szépen feldíszített udvar, a jó programok és a gyönyörű őszi idő mellett a jókedvű gyermekek csapata is.

Szakályné Kollát Emese

3

További képek megtekintéséért kattintson ide.