Györffy Napok 2021.

2021. február 11-én a karcagi születésű neves néprajztudós Györffy István születésnapján kezdődtek el a Györffy Napok rendezvényei a nevét viselő katolikus általános iskolában.
Reggel 8 órakor a Múzeumparkban lévő Györffy szobornál koszorút helyezett el a város vezetése – Szepesi Tibor polgármester úr, S. Kovács Szilvia alpolgármester asszony, Gyurcsek János alpolgármester úr, Rózsa Sándor jegyző úr, Pánti Ildikó képviselő asszony az iskola egykori igazgatója - F. Kovács Sándor városunk és térségünk országgyűlési képviselője, Kovács Miklósné iskolánk igazgatója és a Györffy István Nagykun Múzeum képviselője.
A megemlékezés az iskolánkban folytatódott Györffy István életét és munkásságát méltatta a József Attila úti iskolaegységben Sánta-Oszlánczi Michelle tanítónő, a Kossuth téri iskolaegységben Horváth Éva Dzsenifer tanítónő.
Majd a Diákönkormányzat képviseletében Márki Réka 7.a és Darabos Sarolta 4. b osztályos tanulók, az iskolavezetés részéről Pánti Ildikó nyugdíjas igazgató, Kovács Miklósné igazgató és Gulyás Zsolt lelkivezető helyezték el az iskola aulájában lévő Györffy szobornál a megemlékezés koszorúját.
A megemlékezés befejezéseként értékelésre kerültek az előzetesen elkészített és az osztályokban elhelyezett „Györffy tablók”. Az eredményeket Viczián Nikoletta DÖK segítő pedagógus ismertette és átadta a jutalmakat.
Immár hagyomány, hogy a két első osztály ezen a napon megkapja Györffy István bekeretezett portréját, amelyet az osztálytermükben helyeznek el, mely emlékezteti őket a hagyományok ápolására, megőrzésére és megélésére.