„Határtalanul!”

A Györffy István Katolikus Általános Iskola 7. osztályos tanulói egy tavaly megírt :a Határtalanul! program ,Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek című / HAT-15- 05-0708 számú/ sikeres pályázat eredményeként : május 4-én, 5-én, 6-án egy erdélyi kiránduláson vett részt,melynek végcélja: Székelykeresztúr volt. De Keresztúrig még hosszú volt az út, és sok szép és érdekes látnivaló várt minket.

Az első napon szétnéztünk Nagyváradon, majd megcsodáltuk a Királyhágót, ahonnan a nagyhírű Kolozsvárra látogattunk,megcsodálva a magyar emlékeket: a Mátyás szobrot, Mátyás szülőházát. Meglátogattuk a sok híres ember nyughelyéül szolgáló Házsongárdi temetőt is.

A második napon korán reggel indultunk Szovátára, Székelyföld legnépszerűbb üdülőhelyére, majd Korondon megnéztük a fazekasmesterség rejtelmeit. A délutáni órákban érkeztünk meg Székelykeresztúrra, ahol testvériskolánk 7.osztályosai vártak minket. A délután folyamán sor került futballmérkőzésre, közös táncházra,iskolalátogatásra, majd megkoszorúztuk Petőfi körtefáját.

Igen mozgalmas nap után a Parajdi Sóbányába vettük az utunkat, ami igen különleges látvány volt a tanulók többsége számára. Ezután Marosvásárhely nevezetességei, majd a körösfői négy fiatornyos templom következett.

Bár hosszú volt még az út hazáig ,élményekben gazdagon tértünk haza!

Köszönet mindenkinek, aki lehetővé tette,hogy ellátogassunk Erdély ezen csodálatos magyarlakta területeire:az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a szülőknek az anyagi támogatásért, a Robinson Tours karcagi kirendeltségének pedig a remek szervezésért!

Posztósné Gyarmati Éva
osztályfőnök