Március 15-i emlékezés a hősökre

A Györffy István Katolikus Általános Iskola tanulói és pedagógusai az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója tiszteletére rendezett sokszínű, változatos ünnepi programmal emlékeztek a hősökre.

Alsó tagozatos diákjaink a Szent István Katolikus Templomban a 4. osztályos tanulók ünnepi irodalmi műsorát tekintették meg, majd a történelmi játszóház keretein belül tisztelegtek az 1848-49 - es szabadságharc hősei előtt. A játszóházban a gyerekek Móra Ferenc: Kuckó király című filmet nézték meg, a kézműves foglalkozásokon megismerkedtek a magyar huszárokkal, öltözetükkel, a nemzeti színekkel, az ünnep jelképeivel. A színes kínálatban ezenkívül 1848-as katonadalok, verbunkok, és zenehallgatás is szerepelt.

Felső tagozatos tanulóink ünnepi projekt keretében, az iskolában kialakított történelmi helyszíneket látogatták sorra, tudásuk gyarapítása közepette ünnepeltek.

Az ünnepi programjaink által kitűzött céljainkat sikerült megvalósítanunk, nevelő-oktató munkánk tudatos értékközvetítő tevékenységén keresztül tanulóinknak igyekeztük az emberi és nemzeti értékeinket bemutatni.

 

Borsosné Herczegh Judit igazgatóhelyettes