Pályaorientációs nap, 2019. 11. 08., 2B

Pályaorientációs nap a 2.b-ben

A 2. b osztály, a pályaorientációs napon megismerte a gabona útját, tanítói magyarázat, a környezet tankönyv és több, rövid oktatófilm segítségével. A kenyérkészítést, a Varázslatos világ c. könyv, valamint zenés kisfilmek mutatták be. Elénekeltük az A part alatt c. témához illő dalt. Majd élőben, (Szakályné Kollát Emese osztályfőnök szervezésében) a Kerek Cipó Kft. Ügyvezető Igazgatója és dolgozói mutatták be. Megismerkedtünk a különböző lisztfajtákkal, az elektromos kemencével, mértünk az „óriás” mérlegen, kiszámoltuk 1 év alatt hány db kenyeret süt az üzem. A kenyérsütésen túl, megismerhettük a leveles tésztából készült péksütemények „születésének” titkát. Mi magunk is formázhattunk a kapott tésztadarabból tetszés szerinti süteményeket. Az üzemlátogatást kóstolás követte: frissen sült kakaós csigákkal, előttünk készített cukrászipari termékekkel, rostos gyümölcslevekkel vendégeltek meg a cég tulajdonosai.

Munkájukat ez úton is tisztelettel köszönjük.

Az iskolába visszaérve, találós kérdéseket fejtettünk meg, kifestőt színeztünk a péksütemény-készítéssel kapcsolatban. Az üzemben látott termékeket gyurmából formáztuk meg, a nap zárásaként.

Az osztályt kísérte és az iskolai programot összeállította: Medgyesi-Takács Nikoletta és Csináthné Bakó Éva Erzsébet pedagógusok.