Lelki nap az iskolában

2016. március 5. reggel a tanulók gyülekeztek az iskolában, de most nem a tanításra vártak. Ezen a napon Jézus Keresztútját ismerhették meg, különböző megközelítésekből.

Az osztályok csoportosítva, előre meghatározott rendszer szerint, négy helyszínen vettek részt, forgószínpad szerűen.

 A felső tagozat épületében filmvetítésen Jézus szenvedéstörténetét nézték meg és az iskola alsó tagozatának éttermi részében a kisebbek pedig Jézus életéből rajzfilmen néhány történetet tekinthettek meg. Eközben voltak olyan osztályok, akik a Katolikus Templomban a nagyböjti énekeket tanulták Zsolt Atyával és nevelőkkel, de voltak osztályok, akik a Dózsa György út mentén található Kálvária-dombra mentek fel. Itt hitoktatók vezetésével a stációk mentén a keresztutat járták végig az egyes állomásokon verses megemlékezésekkel és énekkel, amelyeket a tanulók is olvastak. A kisebb gyermekek szemeiből, megható pillantásokat olvashattunk ki, ami eszünkbe juttatta Jézus szavait: Hozzátok hozzám a gyermekeket, hiszen övék a mennyek országa!

A negyedik helyszín szintén az iskola osztályaiban zajlott, kézműves foglalkozáson a húsvét témakörében tevékenykedhettek a tanulók.

Napközben pogácsát és gyümölcslevet kaptak a résztvevők, majd a nap, egy kis csokoládéval zárult.

Látva a gyerekek lelkesedését, a kollégák aktivitását, segítőkészségét (mind az előkészületekben, mind a lebonyolításban) az ember szívét átjárta a hit. Csodálatos nap volt ez, mert megjelent a krisztusi szeretet. Öröm volt részt venni benne!