Magyar költészet napja a Kossuth téren

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Ebből az alkalomból iskolánk Kossuth téren tanuló 6-9 éves diákjaival mi is megemlékeztünk e jeles napról.
Iskolánk elkötelezett a modern, élményalapú oktatás mellett, ezért e jeles napon is helyt kapott tevékenységünkben a játékos tanulás, az élményalapú oktatás, a verseny. Magyar órákon minden osztályunkban versolvasással, verselemzéssel tisztelegtünk a magyar líra előtt. Ezt követően párokban dolgoztak tanulóink. A kellemes tavaszi délelőttön az iskola udvarán elhelyezett rövid versidézeteket kellett elolvasniuk a gyerekeknek, s megoldani az ezekhez kapcsolódó kompetenciaalapú feladatokat. Minden tanulópáros igyekezett minél gyorsabban, tökéletesebben
megfelelni a kihívásnak.
A délutáni foglalkozások során folytatódott a költészethez kapcsolódó feladatok sora. Szókereső rejtvényt oldottak meg a gyerekek, majd rímvadászatot játszottak, amely az „ifjonc költők” zenei hallására, ritmusérzékére épült. Összecsengő sorvégek, rímpárok alkotása volt a teendő. A vidám, élménydús napunkat végig kísérte magyar költőink szelleme.

Szabó Edit
munkaközösség-vezető