MEDVE MATEK VERSENY

1999-ben Debrecenből indult a Medve Matematika Verseny. Akkor keletkezett a M.E.D.V.E. mozaikszó, ami a “Matek”, “Erdei”, “Debreceni”, “VEtélkedő” szavakból alakult ki. Azóta a Medve Matek már országos, de a név a régi.
A 21. században a munka világában is egyre hangsúlyosabbá válik a problémamegoldás és a logikus gondolkodás képessége. Minden diákban el kell ezt ültetni, a Medve Mateknál ezért dolgoznak! A mozgás és a közös gondolkodás együttes élményét nyújtják, melyet számos rangos díjjal jutalmaznak.
A Györffy Tehetségpont szervezésében ebben a tanévben a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda másodjára nevezett be a versenyre 14 csapattal.
A helyi, okostelefonos versenyzést választottuk. 2024. május 07-én 42 tanuló gyülekezett szüleikkel, pedagógusokkal együtt a Lombkorona sétánynál. A verseny során matematikai, logikai feladatokat kellett megoldani, és mindezek után az okostelefon segítségével megkeresni a következő állomást, ahol újabb feladat várt a 3 fős csapatokra.
Minden résztvevőnek gratulálunk!

Antalócziné Balog Ágnes
Tehetségpont vezetője